0512 - 537178

Occasions Drachten

Occasions Drachten

Een occasion is een tweedehands auto waar al eerder een kentekenbewijs voor is afgegeven. Als je de eerste eigenaar bent van een auto zijn de data op beide delen van je kenteken bewijs gelijk. Ben je echter de tweede of zoveelste eigenaar dan wisselt de datum van deel II van het kentekenbewijs op het moment dat de auto op jouw naam wordt overgeschreven.

Occasions Friesland Ben je op zoek naar een mooie tweedehands auto in Friesland. Bij occasions Drachten ben je aan het juiste adres. Wij hebben diverse occasions in de aanbieding die je naar alle waarschijnlijkheid zeker zullen aanspreken. Bekijk ons occasions Drachten aanbod en wellicht vind je de geschikte auto. Kiezen voor een occasion

Je kan verschillende redenen hebben om voor een occasion te kiezen. Soms is het een financiële keuze, omdat ze voordeliger zijn in de aanschaf en je aan oudere auto’s vaak nog gemakkelijker zelf kleine reparaties uit kan voeren dan bij de nieuwere modellen. In nieuwe auto’s worden veel onderdelen aangestuurd door een computer en daar heb je dan echt specialistisch gereedschap en een apparaat waarmee je die computer uit kunt lezen nodig. Een andere reden kan liefhebberij zijn voor een bepaald merk en of type auto of juist voor het zelf sleutelen aan auto’s.

Je kunt een occasion kopen van een particulier, van een autohandelaar of van de erkende dealers . Bij een particulier krijg je sowieso geen garanties. Zorg daarom dat je zeker weet dat de auto in orde is of in ieder geval geen grotere gebreken heeft dan de verkoper aangeeft. Dit kan je onder andere doen door de auto te horen lopen, er een stukje mee te rijden en de wagen goed optisch te bekijken. Als jezelf verstand hebt van auto’s is het kijken onder de motorkap en onder de auto ook aan te rijden. Heb je er zelf geen verstand van of twijfel je ergens aan, dan kan je vragen of je de auto mag laten controleren door een garagebedrijf. Als dit niet mag, is dat eigenlijk al een teken aan de wand. Wil je liever meer zekerheid dan is het aan te raden een occasion aan te schaffen bij een goede autohandelaar of erkende dealer. Om te achterhalen of een autohandelaar goed is het handig om na te gaan of het bedrijf gecertificeerd / erkent is door BOVAG, RDW en of ANWB. Vaak zijn er op internet ook wel recensies over het bedrijf te lezen. Indien er heel veel negatieve publiciteit is, is het raadzaam een ander bedrijf te zoeken. Ook bij de autohandelaar geldt kijk, luister, voel en test de auto. De voordelen van het kopen van een occasion bij een handelaar of dealer zijn dat je wel garantie op je aankoop hebt, dat je meestal ook je vorige auto bij ze in kan ruilen, zodat je je daar ook niet meer druk over hoeft te maken en je gelijk een deel van je aanschafkosten hebt voldaan. Tot slot kan je de eerste onderhoudsbeurt vaak tegen een gereduceerde prijs bij hen of het bij hen aangesloten garagebedrijf laten doen. Let goed op, sommige handelaren verkopen ook auto’s zonder garantie. Vraag dit dus goed na en lees de overeenkomst goed voordat je hem tekent. Als je er te laat achter komt sta je met je rug tegen de muur. In sommige gevallen heb je nog wel rechten. Indien je het gevoel hebt dat je bent opgelicht is het de moeite deze rechten uit te zoeken voordat je actie onderneemt.

Comments are closed.

WhatsApp chat