0512 - 537178

Autoreparatie Drachten

Autoreparatie Drachten

Soms is een auto reparatie nodig om de auto weer aan de praat te krijgen of om te voorkomen dat bepaalde onderdelen ernstig beschadigd worden. Daarnaast kun je bij de meeste autogarages ook terecht voor autoreparatie. Zo ook bij autoreparatie Drachten. Onderhoud Standaard werkzaamheden tijdens een onderhoudsbeurt zijn het verversen van de olie en het vervangen van het oliefilter, het controleren van de vloeistoffen en een check op alle cruciale punten. Het is nodig om eens in de zoveel tijd specifieke onderdelen preventief te vervangen. Voorbeelden hiervan zijn de bougie(s), interieurfilter, luchtfilter en de distributieriem. Zo voorkom je andere vaak grotere defecten. Dit zijn vaak kleine reparaties die in sommige gevallen zijn inbegrepen in de prijs van de onderhoudsbeurt. Onderdelen zoals remmen, schokdempers en banden zijn aan slijtage onderhevig, tijdens een onderhoudsbeurt kan geconstateerd worden dat deze onderdelen al (te) ver versleten zijn en dat ze vervangen moeten worden. Deze reparaties vallen buiten de normale werkzaamheden en hiervoor zal dan ook extra betaald moeten worden.

Het is verstandig van te voren uit te (laten) rekenen hoeveel je gemiddeld per jaar aan onderhoud kwijt bent, zodat je hier rekening mee kan houden en je niet onaangenaam verrast wordt . Dit kan op diverse websites maar uiteraard ook bij je garagebedrijf. Bij autoreparatie Drachten helpen we je hier ook graag mee. Spreek ook altijd met je garagebedrijf af dat als de extra kosten hoger worden dan een bepaald bedrag ze daar eerst overleg met jou over moeten hebben. Vaak kunnen dergelijke reparaties ook nog wel even wachten tot een moment dat de uitgaven jou beter uitkomt.

APK Beurt

Als je dan toch je auto een onderhoudsbeurt hebt gegeven is het handig dit direct te combineren met de Algemene Periodieke Keuring of te wel de APK beurt. Personenauto’s in Nederland van voor 1960 zijn APK-plichtig. Hoe vaak je jouw auto moet laten keuren is afhankelijk van de leeftijd van je auto en van de brandstof waarop hij rijdt. Auto’s met bouwjaar 2005 of jonger die rijden op benzine, alcohol of elektriciteit, moeten hun eerste keuring ondergaan na vier jaar, daarna twee keer na twee jaar en dan ieder jaar opnieuw. Indien deze auto op Diesel of gas rijden moet je al na drie jaar voor het eerst een APK beurt laten doen en daarna direct ieder jaar. Dit geldt tevens voor alle auto’s van voor 2005, jonger dan 30 jaar, dus ook als deze op benzine rijden. Voertuigen van 30 jaar of ouder hoeven nog maar eens in de twee jaar naar de keuring en als ze een bouwjaar hebben van voor 1960 hoeft het helemaal niet meer. Als je auto niet voldoet aan de APK beurt plicht kan je hiervoor een boete ontvangen van het RDW of tijdens een verkeerscontrole. Niet ieder garagebedrijf mag een APK beurt uitvoeren, hiervoor dienen zij erkent te worden door het RDW de bedrijven worden door deze instelling ook steekproefsgewijs gecontroleerd.

Onverwachte autoreparaties

Hoe goed je jouw auto ook onderhoudt, er kan altijd iets onverwachts kapot gaan. Op het moment dat je merkt dat auto anders reageert dan normaal of een vreemd geluid produceert is het verstandig hier zo snel mogelijk naar te laten kijken. Kapotte onderdelen

kunnen vaak grotere schade veroorzaken en in sommige gevallen zelfs je auto onherstelbaar beschadigen, probeer dit te voorkomen. Het is aan te raden geld achter de hand te houden voor dit soort onverwachte autoreparaties. Het is immers vervelend als je geen geld hebt voor een autoreparatie.

Comments are closed.

WhatsApp chat